Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

26 υπέροχοι συνδυασμοί χρωμάτων για το σαλόνι σας

Ένας χρωματικός συνδυασμός μπορεί να τονίσει το στυλ του σαλονιού σας. Τα χρώματα που θα επιλέξετε θα επηρεάσουν την ατμόσφαιρα του χώρου. Διαλέγοντας λοιπόν το σωστό χρώμα για το σαλόνι σας θα μπορέσετε να δημιούργησετε ακριβώς το ύφος που θέλετε να δώσετε - σοφιστικέ, ξεκούραστο, παιχνιδιαρικο, κλπ.

Το χρώμα μπορεί επίσης να επηρεάσει τον χώρο και με άλλους τρόπους - ίσως μεγαλώνοντας το δωμάτιο ή κάνοντάς το πιό άνετο- το οποίο θα σας κάνει επίσης να νιώσετε διαφορετικά. Στις εικόνες που ακολουθούν θα πάρετε ιδέες από 26 διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς.


Blue Living Rooms. Το χρώμα δεν χρειάζεται πάντα να είναι πάντα φωτεινό. Αυτό το βαθύ μπλε σαλόνι παρέχει το τέλειο σκηνικό για έπιπλα με εντυπωσιακά floral prints. Η σχεδιάστρια Fiona Douglas απέφυγε την υπεραφθονία από συνηθισμένα πρότυπα, συνδύασε floral σχέδια με λευκές λεπτομέρειες και δημιουργησε την τέλεια ισορροπία χρωμάτων.

Η παλέτα χρωμάτων σε αυτό το σαλόνι περιλαμβάνει αποχρώσεις του τιρκουάζ, πράσινου και κιτρινο-πράσινου για μια συνεκτική και εκλεπτυσμένη εμφάνιση.


Δύο χαρακτηριστικοί τοίχοι, ο ένας λαμπερός φούξια και ο άλλος καλύπτεται από πετρόλ-χρυσή ταπετσαρία. Τα έπιπλα σε λευκό και μπλε δημιουργούν ένα δροσερό, σαλόνι, ενώ το δάπεδο σε φυσικό χρώμα ξύλου καλύπτεται από ένα μπεζ χαλί.

 Σε αυτό το κομψό, μοντέρνο σαλόνι ισορροπεί το ψυχρό τολμηρό μπλε με ένα ζεστό κίτρινο. Τα φωτεινά χρώματα συνοδεύονται όμορφα από την απλή επίπλωση και διακόσμηση, τις λευκές λεπτομέρειες και την προσθήκη ενός ουδέτερου γκρί.

Τοίχοι σε χρώμα terracotta με snake art πίνακες, λεοπάρ χαλί και λευκός καπιτονέ καναπές.

O interior designer Benjamin Dhong αποδεικνύει ότι είναι ειδικός στην τέχνη του συνδυασμού των υφών.

Οι ζωηροί ροζ τοίχοι και ένα ανάκλιντρο μετατρέπουν τον χώρο σε καταφύγιο. Τα έπιπλα και τα υφάσματα είναι σε κρεμ και απαλό γκρι.

Οι λαδί τοίχοι συνδυάζονται όμορφα με τον καναπέ και το χαλί σε μουσταρδί χρώμα, ενώ τα έπιπλα με ξύλο τικ παραπέμπουν σε αίσθηση ρετρό. Ο μεγάλος ασπρόμαυρος πίνακας ολοκληρώνει το σκηνικό.


1 σχόλιο :