Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

Απλές ιδέες για τη διακόσμηση του μπαλκονιού

Το μπαλκόνι δεν είναι απλά μια αρχιτεκτονική λεπτομέρεια που δίνει γοητεία στην πρόσοψη του κτιρίου. Είναι επίσης ένας λειτουργικός χώρος, όπου μπορείτε να φάτε, να ξεκουραστείτε και να απολαύσετε τη θέα. Τα μεσαίου μεγέθους μπαλκόνια με ωραία θέα μπορεί να είναι ένας καλός και ευχάριστος χώρος για την απογευματινή σας χαλάρωση, ένας μίνι κήπος ή απλά ένα καθιστικό.

Για να δημιουργήσετε έναν ζεστό χώρο για παράδειγμα όπου θα πίνετε τον καφέ σας, απαιτείται ένα σετ επίπλων το οποίο θα πρέπει να είναι άνετο και να δημιουργεί μια φιλόξενη ατμόσφαιρα. Ολοκληρώστε το με ένα τραπεζάκι. Τα έπιπλα δεν χρειάζεται να είναι καινούργια ή ακριβά, το παλιό σας καθιστικό ίσως είναι αρκετό.

Αν δεν υπάρχει αρκετός χώρος για ένα πλήρες καθιστικό απλά τοποθετήστε έναν καναπέ ή ντιβάνι, το τραπεζάκι σας και δύο καρέκλες ή έναν καναπέ και μία πολυθρόνα. Υπάρχουν πολλές επιλογές και λύσεις ανάλογα με τον σκοπό και τις ανάγκες σας.

Το υλικό τους μπορεί να είναι από ξύλο αν το μπαλκόνι σας περικλείεται και προστατεύεται από τις καιρικές συνθήκες. Ένα χαλάκι επίσης προσφέρει την αίσθηση ζεστασιάς. Τα σιδερένια κάγκελα μπορεί να φαίνονται κομψά, αλλά το ξύλο και τα πράσινα φυτά τούς προσθέτουν ζεστασιά.

Αν δεν σκοπεύετε να φτιάξετε έναν μίνι κήπο για το μπαλκόνι σας τουλάχιστον δύο γλάστρες με εντυπωσιακά φυτά μπορούν πραγματικά να ομορφύνουν τον χώρο. Μερικά μαξιλάρια και ο φωτισμός εξωτερικού χώρου θα προσθέσουν μια ευχάριστη και ζεστή πινελιά στη διακόσμηση του μπαλκονιού σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου