Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013

Στην κουζίνα (kitchen tips)


Image Mικρά μυστικά για να φτιάξετε την κουζίνα των ονείρων σας!... Το γεύμα, πέρα από τη βασική καθημερινή ανάγκη, αποτελεί και ζήτημα κουλτούρας, από την προετοιμασια, την υλοποίηση μέχρι και την ολοκλήρωσή του. Η κουζίνα, ο χώρος που φιλοξενεί αυτή τη διαδικασία, θεωρείται το πιο νευραλγικό και «ζωντανό» σημείο του σπιτιού.

Ακριβώς επειδή είναι χώρος που η οικογένεια, όχι μόνο καλύπτει τις διατροφικές της ανάγκες, αλλά όπου επίσης συσφίγγονται και οι σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της. Δεν έχει πάρει άδικα τον τίτλο «βασίλειο του νοικοκυριού»…

Image Κάθε κουζίνα ανάλογα με τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη και τα διαθέσιμα τετραγωνικα αφήνει το δικό της στίγμα, έχει τη δική της άποψη. Κατά βάσην όμως τα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει είναι η σωστή οργάνωση και η ευκολία. Σε συνδιασμό με μερικές πινελιές styling, μπορεί να συνθέσει ένα όμορφο σκηνικό γεμάτο λάμψη αλλά και λειτουργικότητα.


Για τις κουζίνες  που διαθέτουν λίγα τετραγωνικά και στις οποίες γενικά υπάρχει έλλειψη χώρου, μια καλή επιλογή είναι η διάταξη των συσκευών σε ευθεία γραμμή, έτσι ώστε η ανεύρεση αντικειμένων να γίνεται εύκολη. Στο πρόβλημα της αποθηκευσης μία καλή λύση είναι τα κρεμαστά ντουλάπια, που λειτουργούν σαν αποθηκευτικοί χώροι για τα αξεσουάρ και τα σκεύη. Μία δεύτερη λύση, εξίσου πρακτική, είναι αυτή της διάταξης των συσκευών σε σχήμα Γ, δηλαδή η τοποθέτησή τους σε μια γωνία της κουζίνας αφήνοντας κενό τον υπόλοιπο χώρο για ντουλάπια μικρού βάθους, που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση υλικών.

Image Μία άλλη λύση, προκειμένου να εξοικονομήσετε πολύτιμο χώρο, είναι να αντικαταστήσετε το καθιερωμένο τραπέζι της κουζίνας με έναν πτυσσόμενο πάγκο, τον οποίο μπορείτε μετά τη χρήση του να κλείνετε με μια απλή κίνηση. Ακόμη, προτιμήστε ανοιχτά χρώματα για τη βαφή των τοίχων, τα οποία προσθέτουν λάμψη και «μεγαλώνουν» τον χώρο.

Για να οργανώσετε άψογα την κουζίνα σας, ιδανική λύση αποτελεί η τοποθέτηση μιας μεταλλικής μπάρας κατά μήκος του τοίχου πάνω από τον νεροχύτη σας. Τοποθετήστε σε αυτή μερικά πρωτότυπα γατζάκια -που κυκλοφορούν στο εμπόριο- και κρεμάστε τα οικιακά σκεύη που χρησιμοποιείτε συχνά.

Ένα καλό κόλπο για να μην παραφορτώνεται η κουζίνα στο μάτι είναι οι βιτρίνες με κρύσταλλο αμμοβολής που προσφέρουν –παράλληλα με τον αποθηκευτικό χώρο- αίσθηση ανοίγματος και ευρυχωρίας, ενώ ταυτόχρονα κρύβουν τα αντικείμενα που δεν θέλετε να είναι σε κοινή θέα.

Η μόδα στο έπιπλο προστάζει τόλμη, γι’αυτό προσθέστε κάποιον καθρέπτη στον χώρο της κουζίνας, κάνοντας έτσι το αποτέλεσμα άκρως εντυπωσιακό και πρωτότυπο. Το μπρονζέ τζάμι φθορισμού στα πορτάκια των κρεμαστών προσφέρει αυτό το αποτέλεσμα. Είναι διακριτικό, αδιαφανές, καθρεπτίζον, ενώ ταυτόχρονα αφήνει εμφανή τον εσωτερικό φωτισμό, εάν αυτός βέβαια έχει τοποθετηθεί στο εσωτερικό του ερμαρίου.

Βάλτε  φαντασία στη διακόσμηση του χώρου της κουζίνας, πειραματιστείτε με υλικά και χρώματα και διαμορφώστε το «βασίλειό» σας κατά πώς του πρέπει….

Image Μια αίσθηση ανώτερου lifestyle και προηγμένης τεχνολογίας αφήνει ο συνδυασμός μαύρων επίπλων για την κουζίνα με inox συσκευές.

Ο χώρος της κουζίνας, εάν επενδυθεί με τις κατάλληλες επιφάνειες και έπιπλα, μπορεί να αποτελέσει τον πιο glamorous και ιδιαίτερο χώρο του σπιτιού. Ένα από τα κυρίαρχα χρώματα της εποχής είναι το μαύρο, ενώ τα δημοφιλέστερα υλικά για την απόδοσή του είναι το ξύλο και η γυαλιστερή λάκα. Η επιλογή του μαύρου χρώματος στα έπιπλα και στους πάγκους της κουζίνας μπορεί να συνδυαστεί με στοιχεία από αλουμίνιο για τη δημιουργία ενός πιο hi-tech και glamorous περιβάλλοντος.

Η κουζίνα μπορεί να επενδυθεί με εντοιχιζόμενες συσκευές από inox, που αποτελούν την τελευταία λέξη της μόδας, αλλά και να αποκτήσει extra λάμψη μέσα από διακοσμητικές λεπτομέρειες από αλουμίνιο (χερούλια,πόμολα,επιτοίχια ράφια).

Image Όλες οι μοντέρνες κουζίνες διαθέτουν πλέον κρυφό φωτισμό, η λειτουργία του οποίου αποσκοπεί στο αισθητικό αλλά και στο λειτουργικό κομμάτι. Με τον κρυφό φωτισμό μπορούν να αναδειχτούν καλύτερα τα ελκυστικότερα σημεία της κουζίνας, αλλά και παράλληλα να φωτιστούν περισσότερο σημεία όπως ο πάγκος της κουζίνας, όπου το φως είναι σημαντικό στοιχείο.


Ανάλογα με τα τετραγωνικά της κουζίνας, οι πάγκοι μπορεί να είναι ενιαίοι ή να αποτελούν ξεχωριστές μονάδες, σε μορφή νησίδων (island). Σε αυτές μπορούμε να εντοιχίσουμε τον νεροχύτη ή να τις μετατρέψουμε σε τραπέζι φαγητού με την προσθήκη ψηλών σκαμπό.

ImageΠΡΟΣΚΛΗΤΙΚΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ
Μοντέρνο όσο και δυναμικό, το black & white στιλ αποτελεί έναν ασφαλή τρόπο για να αποκτήσει η κουζίνα σύγχρονο ύφος.

Ο χώρος της κουζίνας αποτελεί  το βασίλειο κάθε γυναίκας, γι' αυτό και πρέπει να χαρακτηρίζεται από λειτουργικότητα και άνεση. Με γνώμονα αυτό, οι interior designers σχεδιάζουν χώρους πρακτικούς που εξυπηρετούν τις ανάγκες της σύγχρονης νοικοκυράς, χωρίς ωστόσο να χάνουν σε αισθητική.

Ένας δοκιμασμένος και διαχρονικός συνδυασμός για τα έπιπλα της κουζίνας είναι αυτός του λευκού με το μαύρο. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε πιο πρωτότυπο τον χώρο σας και να δημιουργήσετε μία σύγχρονη κουζίνα, επιλέγοντας ιδιαίτερα σχέδια και ξεχωριστά υλικά. Οι καμπύλες και οι συμμετρικές γραμμές επικρατούν στον χώρο, ενώ ο μοντέρνος σχεδιασμός σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα χαρίζουν ένα καινοτόμο ύφος.

ImageΗ επιλογή της μαύρης λάκας για την επίπλωση του χώρου χαρίζει την αίσθηση της πολυτέλειας, ενώ το λευκό δημιουργεί αντιθέσεις, προσθέτοντας στον χώρο φωτεινότητα και καθαρότητα.

Επιλέξτε εντοιχιζόμενες συσκευές για μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου, καθώς και inox αξεσουάρ σε πρωτότυπο design για πρόσθετη λάμψη. Πρόταση των σύγχρονων designers αποτελεί η προέκταση του πάγκου της κουζίνας, προκειμένου να χρησιμοποιείται και ως τραπεζαρία, δημιουργώντας έτσι ένα εξεζητημένο στιλ με έντονα χρηστικό χαρακτήρα. Προσθέστε στον χώρο αντικείμενα σε λευκή ή κόκκινη πορσελάνη και γυαλί για να ενισχύσετε τη μοντέρνα άποψή του.

ImageΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΤΟΥ ΠΑΓΟΥ
Τα έπιπλα κουζίνας σε λευκό χρώμα προσφέρουν φωτεινότητα στον χώρο, αποτελώντας την ιδανική λύση για μία κουζίνα.

Για τη δημιουργία μιας σύγχρονης κουζίνας, σας προτείνουμε έπιπλα σε λευκό χρώμα. Πρόκειται για μία πρόταση διαχρονική και ταυτόχρονα μοντέρνα, που ανταποκρίνεται στη σύγχρονη διακόσμηση. Για ένα minimal αποτέλεσμα με interactive διακοσμητικά στοιχεία, τα έπιπλα σε λιτές γραμμές είναι τα πλέον κατάλληλα.

Οι επιφάνειες καθώς και οι πάγκοι από inox συμβάλλουν στη μοντέρνα αισθητική, ενώ τα επιτοίχια ράφια και οι εργονομικοί μηχανισμοί των ντουλαπιών εξασφαλίζουν λειτουργικότητα και εξοικονόμηση χώρου,που χρειάζεται κάθε κουζίνα.

ImageΤο λευκό χρώμα στα έπιπλα προσδίδει καθαρότητα και λάμψη καθώς και την αίσθηση του μεγαλύτερου όγκου στον χώρο. Σε αυτό βοηθάει επίσης ο κρυφός φωτισμός κατά μήκος της κουζίνας στο κάτω μέρος των επιτοίχιων ντουλαπιών. Μοντέρνα πινελιά αποτελούν τα τζάμια αμμοβολής που λειτουργούν και ως διακοσμητικό στοιχείο.


Μια εναλλακτική πρόταση για καθίσματα είναι αυτή των σκαμπό που μπορούν να τοποθετηθούν στον πάγκο της κουζίνας. Προτιμήστε να έχουν trendy σχεδιασμό και με λεπτομέρειες λευκού δέρματος.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της επιλογής λευκής σύνθεσης κουζίνας είναι το γεγονός ότι αφήνει μεγάλη ελευθερία όσον αφορά την επιλογή χρωμάτων για τα αξεσουάρ καθώς και στα επιμέρους στοιχεία, όπως είναι τα διακοσμητικά αντικείμενα και οι κουρτίνες.


ΕL PASO!
Image
Μια λειτουργική πρόταση για την αρχιτεκτονική των ενιαίων χώρων, όπως είναι η κουζίνα και το καθιστικό, είναι η αξιοποίηση του πάσου.

Μία μοντέρνα καινοτομία στον σχεδιασμό της κουζίνας αποτελεί η ύπαρξη «νησίδας» εν μέσω του χώρου. Η πρακτική εφαρμογή της συνίσταται στην αντικατάσταση είτε του τραπεζιού είτε του πάγκου εργασίας.
Image
Βασικός στόχος του σχεδιασμού μιας τέτοιας κουζίνας είναι η δημιουργία ενός άνετου και εργονομικού χώρου. Η λειτουργικότητα και η αισθητική της συγκεκριμένης κατασκευής έγκειται στο γεγονός ότι διαχωρίζει τον χώρο της κουζίνας από το καθιστικό, ενώ ταυτόχρονα προσθέτει μια ευχάριστη πινελιά πρωτοτυπίας στο σπίτι σας. Επίσης, αποτελεί μία καλή λύση στο πρόβλημα της έλλειψης λειτουργικότητας, διότι με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται ο αποθηκευτικός χώρος, που είναι ιδιαίτερα απαραίτητος σε ένα σύγχρονο νοικοκυριό.
ImageΟι σχεδιαστικές γραμμές -τετραγωνισμένες ή ημικυκλικές ως επί το πλείστον- δημιουργήθηκαν με σκοπό να ικανοποιήσουν κάθε γούστο και ανάγκη. Ο σύγχρονος καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει από μία μεγάλη γκάμα κατασκευών, σε ποικίλα υλικά και χρωματικούς συνδυασμούς.

Πρότασή μας τα διακοσμητικά αξεσουάρ να είναι σε λιτές και απέριττες γραμμές, προκειμένου να αναδεικνύεται το ξεχωριστό design του χώρου στο σύνολό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου