Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

Αυτό το γυάλινο γιγαντιαίο δεντρόσπιτο είναι ένα παιδικό όνειρο που έγινε επιτέλους πραγματικότητα!

 Αν είστε λάτρης της φύσης και θέλετε να πάτε πίσω στις ρίζες της παιδικής σας ηλικίας, αυτό το γυάλινο δεντρόσπιτο είναι ιδανικό για εσάς. 
Το δεντρόσπιτο σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Aibek Almassov από το Καζακστάν, ο οποίος δεν είχε στα άμεσα σχέδια του να το κατασκευάσει, όταν σκέφτηκε για πρώτη φορά την ιδέα στις αρχές του 2016.

Τώρα, ο Almassov αναφέρει, ότι θα προσλάβει μια κατασκευαστική εταιρία για να αρχίσει την κατασκευή του τον Ιούνιο του 2017. Τοποθετημένο σε μια δασώδη ορεινή περιοχή στο Αλμάτι στο Καζακστάν, το δεντρόσπιτο θα είναι ανοιχτό στο κοινό με βάση τις κρατήσεις. Θα τροφοδοτείται από την Tesla Powerwall, μια μπαταρία που αποθηκεύει την ηλιακή ενέργεια.

Τοποθετημένο στην περιοχή Αλμάτι στο Καζακστάν, το ύψους 20 μέτρων γυάλινο και κυλινδρικό δεντρόσπιτο, θα έχει ένα ώριμο δέντρο στο κέντρο του.

Δείτε παρακάτω το εντυπωσιακό δεντρόσπιτο:


Η 4όροφη κατασκευή θα συνδέεται με εσωτερική σκάλα. Δεν θα έχει υπνοδωμάτια, αλλά κοινόχρηστους χώρους για τους επισκέπτες.


Το δεντρόσπιτο θα προσφέρει μια ολοκληρωμένη θεά του δάσους και του περιβάλλοντα χώρου.


Το γυαλί θα έχει διαφανή ηλιακά πάνελ που θα συνδέονται με ένα Tesla Powerwall για τα εσωτερικά φώτα


Η οροφή θα συλλέγει και θα καθαρίζει νερό της βροχής για την τουαλέτα στον πρώτο όροφο.


Ο Almassov σκέφτηκε το σχέδιο το 2013 και βρήκε χορηγό τον Μάρτιο. Η ομάδα του σκοπεύει να αρχίσει την οικοδόμηση της κατασκευής τον Ιούνιο του 2017 στο Καζακστάν.


"Για να χτίσεις ένα σπίτι, συνήθως χρειάζεται να καταστρέψεις τα τριγύρω δέντρα. Απεχθάνομαι αυτή την ιδέα, οπότε αποφάσισα να χτίσω κάτι χωρίς να καταστρέψω τίποτα", αναφέρει ο Almassov.


Πηγή: nomismata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου