Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Μια σπηλιά γίνεται εντυπωσιακή κατοικία με το εσωτερικό της να κρύβει όλη την άγρια ομορφιά της φύσης

 Ένα ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό πρότζεκτ λαξευμένο στους πρόποδες μιας οροσειράς στην Ισπανία

Αυτή η εντυπωσιακή κατοικία που ξεπροβάλλει από τους πρόποδες της οροσειράς Sierra Morena στην Ισπανία, είναι εξίσου θεαματική πρωτότυπη στο εσωτερικό και αποκαλύπτει το πώς ουσιαστικά έγινε ώστε να μοιάζει με μια προέκταση του ίδιου του βουνού. Το «Tierra casa» είναι λαξευμένο στο επικλινές στρώμα του ασβεστόλιθου που σχηματίζει τα διάφορα γεωλογικά χαρακτηριστικά για τα οποία είναι διάσημη η περιοχή.

Η κατοικία εκμεταλλεύτηκε για να αναπτυχθεί το κοίλωμα μιας σπηλιάς στον ορεινό όγκο κρατώντας όμως στο εσωτερικό της την τραχιά υφή του ασβεστολιθικού ψαμμίτη. Οι τοίχοι και η οροφή μοιάζουν με γλυπτό που αναδεικνύεται μέσα από γεωλογικούς σχηματισμούς.

Το πρότζεκτ αναπτύχθηκε από  το γραφείο UMMO estudio που σκοπό είχε την γειτνίαση της ανθρώπινης κατοικίας με την πέτρα, παρά την άμεση επαφή. Η κατοικία διαθέτει μαρμάρινο δάπεδο, γυάλινα ανοίγματα, πέτρινες λεπτομέρειες και χειροποίητα έπιπλα, στοιχεία που έρχονται σε αντίθεση με την άγρια μορφή της πλευράς της που είναι εγκιβωτισμένη στο βράχο.

Η κατοικία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση σε όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία της διαβίωσής που προσφέρει ενώ βρίσκεται μόλις 15 λεπτά μακριά από την Κόρντομπα, περιτριγυρισμένη από την ισπανική φύση και σε μια εξαιρετική τοποθεσία για όσους επιδιώκουν την ιδιωτικότητα.

Πηγή κειμένου: lifo.gr
Εικόνες ©david vico

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου